Trojnásobný rozhovor se členy A týmu

24.01.2018 19:39

 

Tentokrát jsme k rozhovoru přizvali celkem 5 členů Áčka. Bohužel ode dvou hráčů se nám nedostalo odpovědí, proto je tento rozhovor pouze trojnásobný. Všichni dostali stejné otázky. Ovšem odpovědi jsou různé :-) K rozhovoru jsme si přizvali trenéra Štěpána Popelku, rozehrávače a zároveň kapitána Jana Filipa a pivota, který zastává funkci předsedy oddílu Jana Soudka.

 

1. Co říkáš na dosavadní průběh sezony?

2. Který zápas byl v tebe osobně nejtěžší v letošní sezoně? První zápas s Holicemi, nebo následně porážka ve Vysoké? Domácí zápas s nebasketbalovým týme Sokol Kbely, případně porážka na Tesle? A co trochu nečekaná výhra v Mladé Boleslavi v 7 lidech, nebo porážka v prodloužení v Jindřichově Hradci?

3. Po první polovině držíme 1. místo, v té druhé hrajeme více zápasů doma, všechny soupeře, se kterými jsme v letošní sezoně prohráli, máme doma, naopak nás ale čeká například zájezd do Kbel, nebo nevyzpytatelných Poděbrad. Přesto, můžeme si podle tebe dávat ty nejvyšší cíle a to je skončit po základní části na 1. pozici?

4. Na jaký zápas se ve druhé polovině nejvíce těšíš?

5. No a závěrem nám pověz, jak sis užil vánoční pauzu a s tím spojenou legendární basketbalovou besídku 25. 12. 2017.

Štěpán Popelka:

1. Zatím se nám daří nadmíru dobře. Je důležité, že tým nelimitují žádná větší zranění a kluci do zápasů dávají vše. Hlavně nesmíme polevit a naopak budeme chtít udržet naší výkonnost z dosavadních zápasů. Před sezónou jsme měli v plánu se držet na pozicích zaručující play-off. Vzhledem k tomu, že se nám to daří, tak jsem s průběhem sezóny spokojený.

2. Pro mě z pozice trenéra byl nejsložitější zápas s Teslou. Tam jsme naprosto propadli. Nedařilo se vůbec nic. Vypadalo to jako bychom spolu hráli poprvé. Každý chtěl hrát na sebe a nehráli jsme týmově. Na druhou stranu je asi dobré dostat takovou facku v první polovině sezóny. Všichni jsme si uvědomili, že to nám to soupeři nedají zadarmo a musíme makat na 100% v každém utkání.

3. Samozřejmě by bylo krásné skončit na prvním místě po základní části. Nesmíme si myslet, že když jsme tam nyní, budeme tam i na konci. Je potřeba se dívat na nejbližší utkání. Myslím, že každý může porazit každého. Nesmíme přemýšlet nad tím, na jakém místě je náš soupeř. To by se nám mohlo vymstít. V této soutěži je také důležité, aby tým zůstal pohromadě. Doufám, že se nám budou zranění vyhýbat.

4. Rozhodně to bude zápas s Mladou Boleslaví. Doufám, že budeme my i oni v kompletní sestavě. To by pak mohl být parádní zápas. Mají nám co vracet. A pak je tu samozřejmě utkání s Teslou. Těm máme opravdu co vracet. Bude to poslední derby v základní části. Doufám, že si dost lidí najde cestu do haly a pomůže nám vyhrát.

5. Vánoční pauzu jsem si užil víceméně v práci :D Myslím, že každý uvítal, že si může trochu od basketu odpočinout a nabrat novou energii. Jsem rád, že se tu tato tradice besídky drží. Je fajn vidět, jak se sejdou všechny generace a je vidět, že i starší mají radost, že se nám poslední dobou poměrně daří.

Jan Filip:

1. Na dosavadní průběh letošní sezóny si nemohu stěžovat. Ještě aby jo, po její půli jsme se osamostatnili na prvním místě. Výborně hrající celky z minulých ročníků zatím dle mého názoru zaostávají za svým průměrem.

2. Určitě vysoká prohra ve Vysoké nad Labem. Až to zní básnicky. Hráli jsme velmi špatně, v okleštěné sestavě a já osobně měl naprosto mizernou střelbu jak z pole, tak i z čáry trestného hodu. Frustrace byla opět vysoká.

3. O ničem jiném ani nepřemýšlím. A to i přesto že bude v letošním ročníku plnohodnotná vyřazovací část s 8 týmy. Jít do play-off z první pozice je vždy lepší. A to nejenom pro naše fanoušky.

4. Asi s Teslou Pardubice. Chci vyhrát.

5. Já si místo a čas pro nějaký ten sport najdu vždy, takže u mě to bylo spíše o té pohodě a vánoční atmosféře. A rozlučka? Tak ta už tolik o sportu nebyla, přesto jako vždy legendární.

Jan Soudek:

1. Až na zaváhání na Tesle si myslím, že můžeme být spokojeni, samozřejmě člověka mrzí i prohra v Jindřicháči, ale v okleštěné sestavě si myslím, že to bylo slušné utkání. Jinak.. co dodat k 1. místu .

2. Každý zápas má něco, ale osobně považuji za nejtěžší utkání v Boleslavi a v Jindřichově Hradci. V 7 lidech je to opravdu náročné, hráči si musí dávat pozor na fauly a time-outy jsou spíš pro odpočinek. Právě v těchto utkáních se ale ukazuje síla našeho týmu (kolektivu), kdy společně necháváme na hřišti úplně vše. Třešničkou na dortu jsou výkony Votyho.

3. Je potřeba si klást cíle a proč ne ty nejvyšší. Myslím si, že 1. místo je reálné, pokud vydrží forma a nebude problém se sejít ve větším počtu jak na trénink, tak i na zápas. Rád bych potvrdil umístění z minulého roku a udělal reklamu Chrudimskému basketbalu. Atmosféra minulého play-off byla úžasná, pojďme to zopakovat.

4. Určitě se těším na zápas proti Boleslavi. Klasický souboj o nejvyšší pozice v tabulce slibuje dobrou podívanou.

5. Vánoční pauza byla tradičně v rodinném kruhu a spíš v režimu odpočinku, nechat za sebou náročný minulý rok a připravit se na ten další. Co se týče legendární besídky, tak si myslím, že legendární opravdu byla! „Ale co si budem.. s touhle bandou chuligánů to nemůže být nikdy špatný